sâmbătă, 15 septembrie 2012

Concluzii sezon 2012

Pt. a cladi o rama fara foita de fagure trebuie intercalata o rama goala intre doua rame cladite. Astfel albina cladeste intotdeauna corect (fagure paralel cu cel alaturat).

Rama fara foita este cladita la fel de rapid ca si cea cu foita.

Iata cateva poze cu rame naturale, obtinute in anul 2012:

Am tratat cu acid oxalic in 12 octombrie, pe seara. Au cazut ceva paduchi. Tratamentul cu oxalic de toamna este obligatoriu, vom vedea ce se intampla dupa regresionarea completa a albinelor. Sezonul 2012 a fost foarte prost (la stationar). Din iunie nu a mai plouat suficient si constructia de faguri a fost foarte lenta. Speram intr-un an 2013 mai bun.

2 comentarii:

  1. Cateva intrebari:
    - de cati ani practici TU acest sistem ? Cu alte cuvinte, l-ai "verificat" la conditiile de Romania ? Cate familii ai ?
    - in afara de oxalicul mentionat, mai folosesti vreun tratament ?
    - din experienta ta, o rama goala (fara foita) poate fi pusa cu succes in mijlocul cuibului acum (aprilie, polen la discretie) ?

    multumesc
    Liviu

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, am citit traducerile din cartea lui Michael Bush sunt bune, dar asta ar fi toata cartea sau mai este din ea? Unde as putea sa o gasesc in Romania. Eu din 2015 am inceput trecerea de pe faguri artificiali pe faguri naturali, inca mai am de schimbat, dar pana atunci sunt momente ca mai introduc rame cu foita, dar nu in cuib. Unde se poate gasi foita artificiala cu celula de dimensiune redusa la 4.9 mm? Multumesc, Sebi

    RăspundețiȘtergere