Dedicatie

            Aceasta carte este dedicata lui Ed si Dee Lusby, adevaratii pionieri ai metodelor moderne de apicultura naturala de succes impotriva varroa si a altor noi probleme din apicultura. Multumim pt. ca ati impartasit aceste cunostinte cu noi.

Despre aceasta carte

Acesta carte prezinta cum se poate face apicultura intr-un sistem natural si practic, fara a folosi tratamente pt. paraziti si boli si cu interventii minime. Este de asemenea despre apicultura simpla si practica. Este despre usurarea muncii apicultorului. Nu este o carte despre apicultura de main-stream. Multe concepte prezentate sunt contrare apiculturii “comventionale”. Tehnicile prezentate aici sunt rezultate dupa decenii de experimente, ajustari si simplificari. Continutul cartii a fost scris si apoi rafinat dupa raspunsul la intrebari pe forumuri apicole in decursul anilor, astfel ca este croit dupa intrebarile pe care le au apicultorii, noi sau cu experienta.
            Este impartita in trei volume iar aceasta editie le contine pe toate trei: incepator, intermediar si avansat.

Multumiri
            Sunt sigur ca voi uita sa mentionez pe multi care m-au ajutat pe cale. Pe multi ii cunosc doar dupa nick-urile folosite pe numeroasele forumuri apicole unde si-au impartasit experientele. Dar dintre cei care inca ajuta, Dee, desigur, Dean si Ramona, si toti oamenii minunati din grupul de apicultura organica de pe yahoo (Organic Beekeeping Group on Yahoo). Sam, esti mereu o sursa de inspiratie. Toni, Christie va multumesc pt. incurajari. Pt. voi toti de pe forumuri care ati adresat aceleasi intrebari iar si iar, pt. ca mi-ati aratat ce trebuia sa contina aceasta carte si m-ati motivad sa includ raspunsurile. Si desigur tuturor care ati insistat sa pun acest material sub forma unei carti.

Cuvant inainte

            Ma simt ca G. M. Doolittle cand a spus ca a oferit  tot ce avea de spus pe gratis in revistele de apicultura si totusi oamenii insistau pt. o carte. Am tot acest material pe saitul meu web si am postat totul de multe ori pe forumuri de apicultura. Dar multa lume a insistat pt. o carte. In carte sunt doar putine lucruri in plus, totul este disponibil gratuit pe sait-ul meu (www.bushfarms.com/bees.htm). Dar multi inteleg natura tranzitorie a mediului web si au dorit o carte solida pe raft. Si eu simt la fel. Asadar iata cartea pe care o puteati citi deja gratuit dar o puteti tine in mana si pune pe raft si sa stiti ca o aveti.
            Am facut multe prezentari si doar putine au fost postate pe web. Daca va intereseaza cateva prezentari de ale mele incercati o cautare pe web pt. video cu “Michael Bush beekeeping” sau alte subiecte cum ar fi “queen rearing” (n.t. crestere matci). Materialul de aici se gaseste de asemenea pe www.bushfarms.com/bees.htm impreuna cu prezentari powerpoint de la discursurile mele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu